dimecres, 16 d’abril del 2014

hipertextualitat i estructures de pensament

A l'article Lectura hipertextual, pensamiento en Red de Elisa G. McCausland que trobeu aqui, ens parla dels canvis de pensament i per tant culturals que es produeix amb la implementació d' Internet. L'article ens convida a deixar enrere judicis alabadors o catastrofistes respecte a les noves tecnologies i que posem la mirada en les noves possibilitats que ofereixen a partir de la integració i experimentació "hibrida" entre realitat i virtualitat.

Un cop hem entès la nostra herència de pensament seqüencial i ens endinsem en la realitat, sempre existent, de la multidireccionalitat i interrelació. És cert que el paper que hi juguen les noves tecnologies amb l'ús d'Internet ha permès la culminació de la velocitat en l'intercanvi d'informació, cada vegada més immediat.

Aquest article doncs, ens pot portar a un altre nivell d'anàlisi respecte Internet i els seus dispositius vàris. Podem extrapolar la concepció que l'article ens mostra dels canvis culturals i existencials, a l'impacte que aquests canvis de pensament i de comportament es veu traduït en modificacions dels nostre ADN. Veiem en aquest capítol de Redes 434 el cerebro femenino, l'entrevista a la doctora en neurobiologia Louann Brizendine explica una sèrie d'experiments que han dut a terme i les conclusions a les que han arribat.

Ho anem comentant!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada